E tusa ai ma lipoti o tala fou a le CCTV, o le G7 Summit, lea na tosina mai ai le tele o maketi, o le a faia mai ia Iuni 26 (aso) i le 28 (Aso Lua).O autu o lenei fonotaga e aofia ai le feteenaiga i le va o Rusia ma Iukureini, suiga o le tau, faʻafitauli o le malosi, saogalemu o meaʻai , toe faʻaleleia o le tamaoaiga, ma isi. Na faʻaalia e le au matau i le tulaga o le faʻaauau pea o le feteʻenaʻiga i le va o Rusia ma Iukureini, o le a feagai le G7. o luitau sili ona ogaoga ma faʻalavelave i le tele o tausaga i lenei fonotaga.

Ae ui i lea, i le aso 25 (o le aso aʻo lumanaʻi le fono), e faitau afe tagata na faia ni faʻasalalauga tetee ma savaliga i Munich, talotalo fuʻa e pei o le "faasaga i le G7" ma le "sefe le tau", ma alalaga "Unity to stop the G7" Faatalitali mo le anavatau, solo i le ogatotonu o Munich.E tusa ai ma faamaumauga a leoleo Siamani, e faitau afe tagata na auai i le tauaofiaga i lena aso.

Ae ui i lea, i lenei fonotaga, na sili atu ona gauai tagata uma i le faʻalavelave malosi.Talu mai le tulaʻi mai o le feeseeseaiga a Rusia-Iukureini, o oloa e aofia ai le suauʻu ma le kesi masani ua siitia i tulaga eseese, lea na mafua ai foi le tau.Ave Europa e fai ma faʻataʻitaʻiga.Talu ai nei, o faʻamatalaga CPI mo Me na faʻaalia le tasi i le isi, ma o le tau o le tau e masani lava ona maualuga.E tusa ai ma faʻamaumauga a le feterale a Siamani, na oʻo i le 7.9% le aofaʻi o tau o le atunuʻu i tausaga taʻitasi i le masina o Me, ma faʻamautu ai se maualuga fou talu mai le toe tuʻufaʻatasia a Siamani mo le tolu masina sosoo.

Ae ui i lea, ina ia mafai ona feagai ma le maualuga o le tau, masalo o lenei fonotaga a le G7 o le a talanoaina pe faʻafefea ona faʻaitiitia le aʻafiaga o le feteenaiga a Rusia-Ukrainian i luga o le tau.E tusa ai ma le suauu, e tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau, o le talanoaga i le taimi nei i luga o le tau o le suauu a Rusia ua lava le alualu i luma e tuuina atu i le tumutumu mo le talanoaina.

I le taimi muamua, o nisi atunuu na faʻaalia o le a latou faʻatutuina le tau o le suauʻu Rusia.O lenei faiga tau e mafai ona faʻamalo ai le faʻatupulaia o le tau o le malosi i se tulaga ma taofia ai Rusia mai le faʻatau atu o suauʻu i se tau maualuga.

O le tau maualuga mo Rosneft e ausia e ala i se masini e faʻatapulaʻaina ai le aofaʻi o suauʻu Rusia e sili atu nai lo se aofaʻi o uta, faʻasaina inisiua ma fefaʻatauaiga tau tupe.

Ae ui i lea, o lenei faiga, o loʻo vaeluaina pea atunuʻu Europa, aua o le a manaʻomia ai le faʻatagaga a le 27 EU sui auai.I le taimi lava e tasi, o le Iunaite Setete e leai se taumafaiga e faʻalauiloa lenei faiga.Na fa’ailoa muamua e Yellen le tatau lea ona toe fa’aulu mai e Amerika le suauu mama a Rusia, ae tatau ona aumai i tau maualalo e fa’atapula’a ai tupe maua mai le suau’u.

Mai le mea o loʻo i luga, o loʻo faʻamoemoe sui o le G7 e suʻe se auala e ala i lenei fonotaga e faʻatapulaʻa ai tupe maua a le Kremlin i le tasi itu, ma faʻaitiitia le aʻafiaga o le faʻaitiitia vave o le faʻalagolago o le suauu ma le kesi a Rusia i a latou tamaoaiga i le isi itu.Mai le vaaiga i le taimi nei, e le o iloa lava.


Taimi meli: Iuni-26-2022